Volledig scherm
Marilyn Monroe. © gratis

Oude villa van Marilyn Monroe te koop voor megabedrag

De villa waar Marilyn Monroe in 1962 overleed, staat te koop. Geïnteresseerden mogen diep in de buidel tasten, want de huidige eigenaar vraagt maar liefst 6,4 miljoen euro voor het optrekje. Dat meldt Variety.

Marilyn kocht de woning begin 1962 naar verluidt voor 62.000 euro. Het was het eerste huis dat ze kocht. Lang kon ze er niet van genieten, want in augustus van dat jaar werd de actrice op 36-jarige leeftijd dood aangetroffen op haar bed. Ze stierf aan een overdosis.

In de jaren zeventig kocht een acteurskoppel het optrekje en ontdekte tijdens verbouwingen dat door de hele woning een afluistersysteem was aangelegd. Tot op de dag van vandaag is dit voer voor mensen die geloven in complottheorieën. Sommigen denken dat de regering de vermeende minnares van president John F. Kennedy afluisterde. Anderen denken dat de maffia erachter zit.

Hoe dan ook, sinds die tijd is de afgelegen villa veelvuldig van eigenaar gewisseld. De laatste keer dat het huis op de markt stond, was in 2010. Toen werd er 3,6 miljoen euro voor gevraagd.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”