Alberto Stegeman in RTL Boulevard.
Volledig scherm
Alberto Stegeman in RTL Boulevard. © RTL

Peter R. de Vries haalt uit naar Tukker Alberto Stegeman: ‘Jij maakt schijnnieuws’

Alberto Stegeman uit Vroomshoop en Peter R. de Vries belandden maandagavond tijdens RTL Boulevard in een verhitte discussie, nadat De Vries verkondigde dat Stegeman ‘schijnnieuws’ maakt. “Ik kan elke dag op een kazerne een koffertje achterlaten. Dat is nieuws dat je elke dag kan maken”, sneerde de misdaadjournalist.

Het Openbaar Ministerie eiste maandagmiddag tegen Alberto Stegeman voor het achterlaten van een nepbom een werkstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De programmamaker schoof daarom vanavond in RTL Boulevard aan, om te praten over het verloop van zijn dag en de eis van het Openbaar Ministerie.

Ook Peter R. de Vries was aanwezig in de studio om over de zaak te praten. Hoewel hij stelde het kinderachtig te vinden dat Stegeman voor die uitzending voor de rechter moest verschijnen, kon de misdaadjournalist het niet laten om toch nog even een sneer uit te delen aan Stegeman. “Maar goed, als we nou even kritisch zijn, hé. Ik vind het ook eerlijk gezegd een beetje schijnnieuws wat jij maakt, met dit soort dingen”, begon hij. Stegeman vroeg zich af waarom De Vries daar zo over dacht. “Omdat ik elke dag op een kazerne een koffertje kan achterlaten. Dat zijn dingen die jij vaak doet, dat je laat zien dat je met een valse pas Schiphol op kan komen. Ja, hé hé, dat is nieuws dat je elke dag kan maken.”

Talent

Stegeman reageerde fel op de uitlatingen. “O ja, Peter, waarom heb je dat dan nooit gedaan?”, schoot hij uit zijn slof, waarop de misdaadjournalist koeltjes herhaalde: “Omdat ik het geen nieuws vind.” Maar Stegeman was nog niet klaar met De Vries: “Hij zegt wel dat hij dat elke dag kan maken, maar dat heb ik hem nog nooit zien doen.” De misdaadjournalist probeerde de boel nog wat te sussen: “Rustig maar, rustig maar.”

De Vries concludeerde uiteindelijk dat iemand met het talent van Stegeman ‘achter echt nieuws moet aangaan’. Stegeman stelde ‘niets anders dan dat te doen’ en sloot de discussie even later af. “Voor een misdaadjournalist vind ik dit een heel bijzondere opmerking, Peter.”

Peter R. de Vries in RTL Boulevard.
Volledig scherm
Peter R. de Vries in RTL Boulevard. © RTL
  1. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
    video

    Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.