Potentieel The Voice-zangduo gruwelt van samenwerking

updateNederland was bijna een splinternieuw, potentieel succesvol zangduo rijker geweest dat volgens de vier coaches van The Voice of Holland flink aan de weg had kunnen timmeren. Het gaat om singer-songwriter Laura Beekman (23) en zanger Collin Hoeve (35) die het vanavond tijdens de battles tegen elkaar opnamen. 

De twee werden na hun optreden door coaches Waylon, Anouk, Ali B. en Lil Kleine getipt om samen te gaan werken. Maar zelf hadden de talenten uit het team van rapper Jorik Scholten (Lil Kleine) daar absoluut geen trek in. ,,We gaan liever los van elkaar onze eigen weg”, lieten Laura en Collin na afloop van hun optreden unaniem weten.  Omdat Lil Kleine uiteindelijk koos voor Collin, verspeelde de jonge zangeres haar kansen om door te gaan in TVOH. De andere drie coaches, die haar hadden kunnen ‘stelen’, piekerden er vervolgens niet over om de zelfverzekerde Laura nog een kans te geven.

Waylon typeerde de battle van Collin en Laura - een eigen interpretatie van de megahit Hurt Somebody van Noah Kahan en Julia Michaels - als ‘perfect’. ,,Ik heb het gevoel dat jullie dit al jaren samen doen. Jullie vullen elkaar goed aan en zouden makkelijk als duo verder kunnen. Want met z'n tweeën zijn jullie unieker dan alleen.” Kleine: ,,Als jullie het willen, dan geef ik jullie de mogelijkheid om samen door te gaan naar de knock-outs (selecties die vooraf gaan aan de liveshows, red.).”  En Anouk: ,,Collin wil volgens mij wel, maar Laura volgens mij niet.”

‘Geen zin’

De twee zangers-gitaristen wilden in geen geval samen door, omdat Laura bij voorkeur in het Nederlands zingt, eigen teksten in haar moederstaal schrijft en Collin meer houdt van al dan niet zelf gemaakt, Engelstalig repertoire. ,,Ik heb geen zin om de rest van mijn leven nummers zoals Holiday in Spain te gaan zingen.” Holiday in Spain is een in het Nederlands en Engels gezongen nummer van BLØF en de Amerikaanse band Counting Crows. Die samenwerking resulteerde in 2004 in een dikke nummer 1-hit.

Het is niet de eerste keer dat een talentenjacht in Nederland een duo oplevert. Volendammers Nick Schilder en Simon Keizer deden ooit mee aan Idols. Keizer sneuvelde in 2004 in de voorrondes en Schilder schopte het uiteindelijk tot een elfde plek. Na hun deelname kregen ze toch samen een platencontract, waarna ze toch nog een droomcarrière maakten. 

Tijdens de laatste battles van dit seizoen gingen vanavond ook de volgende talenten door: Dennis van Aarssen (team Waylon), Jackie Lou (gestolen door Anouk), Veerle Barbé (Lil Kleine), Niels Hereijgers (Ali B), Irene Dings (Anouk), Béla Becht (Ali B), de Nijmeegse rockband Navarone (Anouk) en superstrot Sanne de Winter (Waylon). 

Volledig scherm
Collin en Laura © screenshot RTL4/TVOH
Volledig scherm
© screenshot RTL4/TVOH
Volledig scherm
Laura en Collin © screenshot RTL4/TVOH