Prins Charles
Volledig scherm
Prins Charles © EPA

Prins Charles weer uit thuisisolatie na coronabesmetting

De Britse prins Charles hoeft niet langer in thuisisolatie. De kroonprins, bij wie vijf dagen geleden corona werd geconstateerd, verkeert in goede gezondheid.

Een woordvoerder van de 71-jarige Charles laat dat aan de Britse pers weten: ,,Na een consult met zijn dokters is de prins van Wales nu uit zelfisolatie.” Hij zal vergaderingen gaan bijwonen en zich bij ontmoetingen aan alle voorschriften houden. Zijn vrouw Camilla, die eerder negatief testte op het virus, blijft nog tot eind van deze week uit voorzorg in isolatie, mocht zij nog symptomen ontwikkelen.

Nadat Charles vorige week milde griepverschijnselen vertoonde, werd hij positief op corona getest. Hij ging daarop in thuisisolatie in zijn woning in Schotland, vanuit waar hij bleef werken.

Voor de gezondheid van de prins van Wales werd al gevreesd nadat prins Albert II van Monaco bleek te zijn besmet. Beide prinsen waren eerder deze maand op een bijeenkomst van WaterAid in Londen. Negen dagen na die bijeenkomst werd bij prins Albert het coronavirus vastgesteld.

Buckingham Palace heeft eerder gezegd dat koningin Elizabeth, die op 19 maart Londen verliet voor Windsor Castle, samen met haar 98-jarige echtgenoot, Philip, in goede gezondheid verkeert.

Bekijk hier alle video's over het coronavirus: