Volledig scherm
Er komt (nog) geen vrouwelijke James Bond. © Photo News

Producent: er komt nooit een vrouwelijke James Bond

Daniel Craig mag dan wel bevestigd hebben dat No Time To Die zijn laatste Bond-film wordt, zijn vertrek wordt geen aanleiding om voor het eerst een vrouw te casten voor de rol, zegt producent Barbara Broccoli. 

,,We zijn inderdaad op zoek naar een nieuwe acteur voor de rol, en die mag iedere huidskleur hebben. Maar het wordt wel een man", zegt de producent, die sinds de jaren 90 samen met haar broer Michael G. Wilson aan het hoofd staat van de franchise.

Volgens Broccoli komt dat niet doordat vrouwen niet geschikt zijn voor dit soort personages, zegt de producent. ,,Ik geloof dat we nieuwe personages voor vrouwen  moeten verzinnen - sterke vrouwelijke personages. Ik heb weinig interesse in het toewijzen van een mannelijke rol aan een vrouw.” Dit doet vrouwen tekort, aldus Broccoli, want zij zijn ‘veel interessanter dan dat’.

Actrice Lashana Lynch, eerder te zien in Captain Marvel, werd in Hollywood getipt als de nieuwe Bond. Ze wordt als nieuw personage geïntroduceerd in No Time To Die. Hoewel Lynch een ‘00' - een geheime agent van de Britse inlichtingendienst MI6 - speelt, maakt dat van haar nog niet de nieuwe Bond.

No Time To Die is vanaf begin April in de bioscoop te zien.