Volledig scherm
© EPA

R. Kelly houdt onschuld vol in rechtbank

R. Kelly zegt niet schuldig te zijn aan de seksmisdrijven waarvoor hij afgelopen week is aangehouden. De zanger moest vandaag voorkomen in een rechtbank in Chicago.

Kelly is aangehouden op zeven verdenkingen, onder meer van het belemmeren van de rechtsgang, ontucht met minderjarigen en het maken van kinderporno. Zijn verzoek om op borgtocht vrijgelaten te worden, werd door de rechter afgewezen.

De aanklagers in de zaak lieten de rechter tijdens de zitting weten dat Robert Kelly ,,een extreem gevaar is voor de gemeenschap, in het bijzonder voor minderjarige meisjes.’’ Ze noemden video's die zijn gevonden van vermeende seks met minderjarigen zelfs ‘sadomasochistisch misbruik’.

Als de 52-jarige zanger wordt veroordeeld voor alle zaken waarvan hij verdacht wordt, kan hij een celstraf krijgen van in totaal 195 jaar.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’