Volledig scherm
© EPA

Rechtbankdossier Jussie Smollett vrijgegeven

Het verzoek van verschillende Amerikaanse nieuwsorganisaties om het dossier van de zaak rond Jussie Smollett in te zien, is ingewilligd. Een rechter in Chicago besloot dat de Empire-acteur zijn recht op privacy heeft opgegeven door met de pers te praten over de zaak.

Smollett werd tijdens de afgelopen maanden zestien keer aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte, maar alle aanklachten werden weer ingetrokken. ,,Na zijn vrijlating op 26 maart is hij voor de rechtbank vrijwillig voor de camera's van talrijke nieuwsorganisaties gaan staan om de zaak te bespreken. Ook hebben zijn advocaten meerdere keren met zijn toestemming zijn zaak besproken met de media. Dit zijn niet de daden van iemand die zijn privacy wil behouden en met rust gelaten wil worden’’, zo oordeelde de rechter volgens het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight.

Het is nog niet duidelijk wanneer de documenten precies worden overgedragen aan de media.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.