Volledig scherm
Het konijn in The Masked Singer © RTL

Ruim 1,5 miljoen kijkers zien onthulling ‘konijn’ in The Masked Singer

Wie zat er de afgelopen afleveringen toch verscholen in dat konijnenpak? De juryleden van The Masked Singer wisten de link steeds niet te leggen. Voor een groot deel van het publiek thuis was het wél kraakhelder: het zou om Gers Pardoel gaan. Dat vermoeden bleek te kloppen. Voor het oog van 1,5 miljoen kijkers werd ‘het konijn’ gisteravond uiteindelijk ontmaskerd. ,,Had ik het toch goed!", riep Buddy Vedder uit.

Volledig scherm
Gers Pardoel. © RTL

Hippe moves, een goede stem en duidelijk gewend om op het podium te staan: de juryleden van The Masked Singer waren er heilig van overtuigd dat het om iemand uit de hiphopscene ging. Maar wie dat dan precies was, daar wisten ze hun vingers niet precies op te leggen. Zo werd de naam van rapper Lil’ Kleine genoemd, maar werd er ook aan Boef en Ronnie Flex gedacht. Toch bleken er, tijdens de vragenronde, geen overeenkomsten te zijn met de rappers.

Gisteravond viel alsnog het doek voor het muzikale konijn. De stemmers besloten dat het tijd was dat de BN’er in het kostuum zichzelf moest onthullen. Loretta Schrijver bleef in eerste instantie bij haar standpunt: zij dacht dat André Hazes in het pak zou zitten. Later noemde ze Danny de Munk. Haar teamgenoot Carlo Boszhard had wel een vermoeden dat het om Gers Pardoel ging, maar om zijn concurrenten Buddy Vedder en Gerard Joling niet op ideeën te brengen, besloot hij dat voor zich te houden. Vedder en Joling bleken echter op hetzelfde spoor als Boszhard te zitten, en hadden het dus goed: het ging inderdaad om Gers Pardoel.

,,Waanzinnig gedaan”, reageerde Joling na de ontmaskering. Buddy Vedder gilde enthousiast uit dat hij het ‘tóch goed had', Loretta Schrijver klapte in haar handen van blijdschap en Boszhard sloeg zelfs zijn handen voor zijn ogen toen het hoofd van Pardoel onder het kostuum vandaan kwam.

Kijkcijferkanon

RTL blijkt een waar kijkcijferkanon in handen te hebben. The Masked Singer scoort al voor de derde week op een rij. Het programma, dat is overgewaaid uit Zuid-Korea en al in negentien andere landen een succes is, staat op plek twee in de lijst van de top 25 best bekeken programma's van gisteravond. Alleen naar het Achtuurjournaal keken meer mensen (1.938.000 belangstellenden).

Het SBS-programma Dance Dance Dance trok gisteravond 568.000 kijkers. Vorige week waren dat er iets meer: toen keken er 582.000 mensen naar het dansprogramma. De talkshow van Beau van Erven Dorens deed het gisteravond meer dan prima: 935.000 stemden op Beau af.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.