SBS-show Avastars zakt op primetime onder 100.000 kijkers
Het SBS6-programma Avastars heeft vrijdagavond primetime minder dan 100.000 kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Gemiddeld zaten er 93.000 kijkers voor de televisie voor de halve finale van de zangwedstrijd met virtuele artiesten die worden aangestuurd door een professionele zanger en danser.
Het programma, dat door Kalvijn wordt gepresenteerd, zit al vanaf het begin in een dalende lijn wat betreft kijkcijfers. De aftrap werd eind februari door zo’n 304.000 mensen bekeken. De tweede aflevering trok minder bekijks en was goed voor gemiddeld 214.000 kijkers. De daarop volgende afleveringen trokken 197.000 en 117.000 kijkers.
Ondanks de tegenvallende kijkcijfers besloot Talpa eerder het programma vrijdagavond op primetime te blijven uitzenden. Eerder werd wel ingegrepen bij het programma De NIX Factor. Dat programma werd vanwege een teleurstellende score verplaatst naar een laat tijdstip. Naar verluidt is Avastars een van de duurste programma’s van Talpa van de afgelopen tijd.
Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast of abonneer je via Spotify of iTunes. Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HBO-dramaserie Succession sluit af met recordaantal kijkers
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Ontslagen oud-visagist DWDD heeft gesprekken gevoerd met Matthijs van Nieuwkerk: 'Geeft erkenning'
Oud-visagist Jelleke van Rijsoort, een van de DWDD-medewerkers die vorig jaar in de Volkskrant sprak over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, is twee keer in gesprek gegaan met de presentator. Ze heeft daar twaalf jaar op gewacht, sinds haar plotselinge ontslag in 2011. ,,Het ruimt op en geeft erkenning. Ik wilde na het verschijnen van het Volkskrant-verhaal graag met hem in gesprek en daar is gehoor aan gegeven”, aldus Van Rijsoort dinsdagavond in RTL Boulevard. -
Grap dj loopt uit de hand: massaal felicitaties voor ‘zwangere’ Nellie Benner (maar ze is het niet)
Een grap van 3FM-dj Barend van Deelen is lichtelijk uit de hand gelopen. Zijn collega bij de middagshow Nellie Benner blijkt haar buik flink ver uit te kunnen zetten. De twee gaan samen op de foto en Van Deelen legt zijn hand op haar buik. Maar als hij het kiekje op Instagram plaatst, volgt er een reeks aan felicitaties voor Benner. Die helemaal niet zwanger is. -
PREMIUM
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
Drukte bij de energievergelijkingssites. Vandaag is de laatste dag dat je onder gunstige voorwaarden een vast contract kunt afsluiten. Vanaf morgen geldt de hogere opzegboete. Twee experts geven advies wat nu verstandig is om te doen: nog even wachten of toch een contract afsluiten?
-
PREMIUM
Hij hangt er weer: Keith Harings ‘vintage’ werk van 38 meter lang is voor even te zien, op 5 meter hoogte
Amsterdam -
-
-
Manuel Venderbos valt tijdens Alpe d’HuZes, maar ploetert door: ‘Mam, deze is voor jou’
Presentator Manuel Venderbos is ‘he-le-maal kapot’ na zijn deelname aan de Alpe d’HuZes, het fietsevenement waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Het werd een emotionele bergrit, inclusief een val op zijn achterhoofd en ‘een vrouw op leeftijd’ die hem joggend inhaalde. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”