Volledig scherm
© ANP

Schaatshunk Kjeld Nuis en Jill na vijf jaar uit elkaar

Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis gaat single de kerst in. Hij en zijn vriendin voormalig Miss Nederland Jill de Robles zijn sinds kort uit elkaar. De twee waren vijf jaar samen en zijn ouders van zoontje Jax (2).

Volledig scherm
Tijdens het NOC*NSF Sportgala 2018. © ANP

Kjeld en Jill laten beiden aan RTL Boulevard weten dat ze niet meer samenwonen. ,,Kjeld heeft onze woning in Emmen inmiddels verlaten’’, aldus Jill. De schaatser laat weten ‘ontdaan’ te zijn van de breuk. ,,Ik hoopte het nieuws nog even stil te houden’’, reageert hij kort.

Het viel de gasten van het Sportgala, waar de 29-jarige Kjeld werd verkozen tot Sportman van het jaar, woensdag al op dat zijn vriendin hem niet vergezelde. De schaatser liet weten een volle focus op het schaatsen te hebben. ,,Kerst breng ik door in een hotel, want de belangrijkste wedstrijd van het seizoen staat voor de deur: de NK Afstanden.’’ Dat toernooi begint vrijdag.

Lekker ding

Jill Lauren de Robles (30) en Kjeld Nuis ontmoetten elkaar op een festival. Lang daarvoor had de brunette stiekem al een oogje op hem. Toen Jill, die jaren geleden werd gekroond tot Miss Nederland, de schaatser acht jaar geleden voorbij zag schieten op televisie, reageerde haar moeder: ‘dat is een leuke jongen’. ,,Hij kwalificeerde zich toen niet voor de Spelen en moest nodig worden getroost. Ik vond het wel een lekker ding’', zei ze daarover tegen RTV Drenthe.

In september 2016 werden de twee ouders van zoontje Jax. Het ventje haalde de headlines toen hij zijn vader toejuichte nadat hij tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang goud veroverde op de 1000 meter. ,,Ik adoreer deze kleine man. Het is jij en ik, baby’’, liet Jill gisteren over haar zoontje weten via Instagram.

Volledig scherm
© ANP