Volledig scherm
Laura Maaskant. © Shody Careman

Schrijfster Laura Maaskant op 25-jarige leeftijd overleden

Laura Maaskant is donderdag op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte haar familie vandaag bekend. Laura genoot vooral bekendheid door haar boek LEEF!, waarin ze beschreef hoe haar leven is veranderd nadat op 15-jarige leeftijd kanker bij haar werd geconstateerd.

In het boek beschrijft Laura hoe ze kiest voor kwaliteit van leven. Ze doet dat niet via een bucketlist, maar door tijd door te brengen met haar vrienden en familie en via haar werk. In 2016 is een theatervoorstelling gemaakt naar aanleiding van het leven van Laura, die daarin werd gespeeld door Jamie Grant. Ook was Laura te zien in het programma Kijken in de ziel van Coen Verbraak.

Dankzij het boek, haar openhartige talkshowoptredens en Kijken in de ziel groeide ze uit tot een BN’er. Laura vertelde in een eerder interview nog over haar ambities: ,,Ik steek mijn kop niet in het zand, maar mijn boek heet niet voor niets LEEF!. Dat doe ik. Als Laura, niet als ongeneeslijk ziek mens. En dat heeft me het laatste jaar ontzettend rijk gemaakt.”

De uitvaart van Laura vindt deze week in besloten kring plaats.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.