Volledig scherm
© ANP

Souldiva Macy Gray brengt ode aan haar vibrator 'Bob'

De Amerikaanse soulzangeres Macy Gray (47) heeft een controversieel liefdesliedje uitgebracht waarin ze een ode brengt aan haar favoriete seksspeeltje met de naam Bob (Battery Operated Boyfriend). Doel van het nummer? ,,Het wordt hoog tijd dat vrouwelijke masturbatie eens uit de taboesfeer komt''.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Macy Gray heeft gelijk maar een hilarisch videoclipje van haar privétarzan Bob en zijn trillende collegaatje op filmkanaal YouTube gezet. Het gaat om een tekenfilmpje waarin een blauwe, vrolijk lachende vibrator door het beeld wandelt, terwijl de ongetrouwde Macy hem toezingt. Een iets kleinere, gele versie van Bob huppelt gezellig achter zijn grote broer aan.

De zangeres valt gelijk met de deur in huis als het jazzy nummer begint. ,,Bob past me als een handschoen en is altijd in voor liefde. Hij geeft me wat ik wil, is stabiel en kan moeiteloos een hele nacht door''. Nog belangrijker voor Macy Gray: ,,Bob en ik hebben een liefdevolle relatie. Als we seks hebben bepaal ik wanneer we stoppen. Zo kan ik als vrouw nooit worden gedomineerd''. En: ,,Bob klaagt nooit, is altijd dezelfde en ik kan hem makkelijk door een ander vervangen''.

Grof in de mond
In een recent interview met glossy Elle legde Macy nog eens uit waarom ze het nummer schreef. Niet, omdat ze een persoonlijke fascinatie heeft voor vibrators. ,,Ik wil dit onderwerp bespreekbaarder maken. Mannen praten onderling vaak en best makkelijk over seks en hun geslachtsdeel. Vrouwen doen dat eigenlijk nooit. Die zijn altijd zo 'ladylike' en gemaakt netjes. Het wordt hoog tijd dat meiden ook eens lekker grof in de mond worden''. Volgens Macy is het onderwerp van het lied belangrijk. Maar de melodie en zang natuurlijk ook. ,,Ik hoop dat het na een paar luisterbeurten bij iedereen in het hoofd blijft hangen''.