Volledig scherm
De Star Wars-Barbies © Mattel

Star Wars krijgt nu ook eigen barbiepoppen

Na tal van ander Star Wars-speelgoed, komen er in het najaar ook barbiepoppen op de markt die door de populaire sciencefictionreeks zijn geïnspireerd. Dat hebben speelgoedgigant Mattel en Disney bekendgemaakt. De poppen zijn nu alvast te bestellen, maar pas vanaf november te koop.

In eerste instantie gaat het om drie verschillende barbies. Het zijn geen exacte kopieën van Star Wars-personages, maar poppen die erdoor geïnspireerde pakjes dragen. Zo hult de beroemde pop zich in outfits van Princess Leia, Darth Vader en R2-D2. Een woordvoerder van Mattel laat aan Amerikaanse media weten dat er in de toekomst waarschijnlijk nog meer Star Wars-barbies komen.

Hoewel de allereerste film uit de saga al in 1977 verscheen, is de lancering van de poppen gunstig getimed. Een maand later draait namelijk de nieuwste film, Star Wars: The Rise of Skywalker, in de bioscopen.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.