Boer zoekt Vrouw (2020): keuzemoment boerin Annemiek
Volledig scherm
Boer zoekt Vrouw (2020): keuzemoment boerin Annemiek © KRO-NCRV

Steven na logeerweek bij BZV-Annemiek: ‘Trekken aan dood paard, zonde van mijn energie’

Miljoenen kijkers van Boer Zoekt Vrouw zagen gisteren hoe de openhartige Steven afgewezen werd door de 25-jarige Drentse boerin Annemiek. Direct nadat hij weggestuurd was, zei hij voor de camera dat hij vreesde tijdens zijn verblijf toch te weinig van zichzelf te hebben laten zien. In de webserie van het NPO 1-programma vertelt hij dat hij in de auto terug naar huis al andere gedachtes had.

Gisteravond was te zien hoe Steven aan Annemieke vertelde dat hij enkele jaren terug kanker heeft gehad. Dit is volgens Steven de reden waarom hij soms weinig energie heeft om op de voorgrond te treden. Annemiek waardeerde zijn eerlijkheid, maar gaf bij het keuzemoment aan een betere klik te hebben met Erik en Jelte.

In de webserie zegt Steven dat hij achteraf gezien wel het idee had dat hij ‘een beetje verliefd was’. ,,Vooral die periode naar de logeerweek toe. Maar als ik daar serieus op terugkijk, denk ik dat ik meer verliefd was op het idee dat zij misschien wel de vrouw van mijn leven was.”

Hij zag zichzelf al helemaal in het plaatje dat Annemiek schetste. ,,Ze gaf aan iemand te zoeken die totaal iets anders doet dan zij, met wie ze serieuze gesprekken kon voeren, iemand met diepgang, die haar horizon kon verbreden. Daar zag ik mezelf wel in terug. En omdat ik dat zelf wel belangrijk vind, dacht ik: dat is interessant!’’

Annemiek
Volledig scherm
Annemiek © KRO-NCRV

Hij stelt wel te hebben geprobeerd die diepgang te creëren door een een-op-eengesprek met haar aan te gaan. ,,Maar zo'n gesprek moet wel van twee kanten komen en als je niet echt iets terugkrijgt, of je merkt dat een ander niet echt de behoefte heeft om serieus op iets in te gaan, dan is het een beetje trekken aan een dood paard. Dat vind ik een beetje zonde van mijn energie.’’ 

Quote

Zo'n gesprek moet wel van twee kanten komen

Steven over Boer Zoekt Vrouw

Steven over zijn toekomst

Toch zegt Steven te hopen dat Annemieke heel gelukkig wordt, al weet hij niet of dit met een van de mannen is van de logeerweek. Over zijn eigen toekomst zegt hij: ,,Ik denk dat ik nog wat meer bevestiging heb gekregen dat ik gewoon mezelf mag zijn. Ook al ben ik niet die persoon die altijd even vrolijk en gezellig is. Ik ben ervan overtuigd dat ik de vrouw van mijn leven vanzelf een keer tegenkom.”

Twee mannen blijven nu nog over bij de 25-jarige melkveehoudster Annemiek, die na haar oproep vorig jaar overrompeld werd door honderden brieven die ze had ontvangen. Erik en Jelte zijn als laatste bij haar op de boerderij overgebleven en zullen proberen haar hart te veroveren. 

Op Twitter was Steven gisteravond trending topic en kreeg hij veel lof voor zijn openheid:

Bekijk hier hoe de boeren zich voorstelden: