Volledig scherm
Sting. © EPA

Sting krijgt prijs voor inzet voor goede doelen

Sting mag vrijdag de Global Citizen Artist Of The Year Prize in ontvangst nemen. De zanger krijgt de prijs tijdens een ceremonie in de Londense Royal Albert Hall vanwege zijn werk voor goede doelen. De prijs wordt dit jaar voor het eerst overhandigd door Global Citizen, een groep die zich met steun van de Verenigde Naties inzet voor armoede.

Sting is door de jury gekozen vanwege zijn harde werk voor het behoud van het regenwoud middels zijn organisatie Rainforest Foundation, die hij in 1989 heeft mede-opgericht. De prijs bestaat uit een bedrag van 150.000 dollar die naar zijn organisatie gaat.

Regisseur Richard Curtis wordt gekroond tot Global Citizen Of The Year. De man achter films als Love Actually en Four Weddings And A Funeral krijgt de prijs vanwege zijn grote bijdrage aan verschillende goede doelen en evenementen tegen armoede. Ook het bedrag dat hij krijgt, gaat naar een goed doel.

Tijdens de awardshow, op 20 december te zien bij de Amerikaanse zender NBC, worden ook prijzen uitgereikt aan zakenlui, wereldleiders en jongeren. John Legend praat de avond aan elkaar en artiesten als Chris Martin en Stormzy treden op.