Demi en Sidney
Volledig scherm
Demi en Sidney © RTL 5

Temptation-koppels zien elkaar terug: ‘Ik ga kapot als ik je verlies’

Temptation IslandVijftien dagen lang moesten de koppels van Temptation Island het zonder elkaar doen. Vanavond mochten ze elkaar weer in de armen sluiten, maar van een romantische hereniging was nauwelijks sprake. De confrontatie was voor de meeste stellen, op Roger en Laura na, zelfs een ware beproeving. ,,Ik zou echt kapot zijn als ik je verlies”, smeekte Sidney na een verhitte discussie met zijn vriendin Demi.

De kampvuurbeelden hebben bij de koppels duidelijk hun sporen nagelaten. Van twijfels tot achterdochtigheid: alles kwam vanavond aan bod tijdens het weerzien bij de stellen. Demi en Sidney - die zelfverzekerd aan het Temptation Island-avontuur begonnen - werden als eerst met elkaar herenigd. Al direct bij de aankomst van Sidney merkte hij dat het niet goed zat. ,,Geen kus, geen knuffel, dus?”, klonk het emotioneel uit zijn mond. ,,Nee”, antwoordde Demi kortaf, die hem vervolgens vroeg hoe zijn dreamdate was. ,,Zwaar verdrietig, na de beelden die ik te zien kreeg waarin je zegt dat je geen zin hebt om me terug te zien.” 

Daar haakte Demi meteen op in. ,,Daar heb ik ook geen zin in. Omdat ik beelden van jou heb gezien. Dat je met 76 vrouwen hebt geneukt”, reageerde ze fel. Sidney probeerde het nog enigszins goed te praten, maar Demi was nog niet klaar met haar relaas. ,,Wat denk je wel niet? Als ik dit had geweten, had ik waarschijnlijk niet eens een relatie met je aangegaan. Ik vind het walgelijk.”

Ook bij Heikki en Milou verliep de hereniging niet al te soepel. Heikki stond op om zijn vriendin te kunnen omhelzen, maar zij liep hem straal voorbij. ,,Even niet knuffelen, schat”, zei ze terwijl ze op het bankje plaatsnam. Het stel kibbelde eerst wat heen en weer, maar uiteindelijk bleken hun twijfels te berusten op misverstanden, zo stelden ze na een goed gesprek. ,,Jij weet toch ook wel dat je mijn nummer 1 bent?”, verzekerde Heiki zijn vriendin. 

 Trots

Roger en Laura
Volledig scherm
Roger en Laura © RTL 5

Voor Roger en Laura, die al vanaf dag een uitkeken naar hun hereniging, was het weerzien een droom die voor ze uitkwam. Laura sprong Roger in zijn armen en een innige kus kon dan ook niet uitblijven. ,,Ik ben zo trots op je”, fluisterde Roger in Laura’s oor. De tortelduifjes hadden geen enkele twijfel als het om elkaar vertrouwen ging. ,,Ik ken Laura, ik weet gewoon: no way“, zei Roger tegen presentatrice Annelien Coorevits. Rick Brandsteder concludeerde: ,,Als er een ding is bewezen, is het wel dat jullie perfect bij elkaar passen.” 

Het waren Rodanya en Morgan die als laatst elkaar weer in de armen mochten vliegen. De twee hadden tijdens hun avontuur beide een klik met een van de verleid(st)ers, maar van vreemdgaan was geen sprake. Althans, zo leek het. Vorige week waren er namelijk nogal opvallende geluiden uit Rodanya’s kamer te horen. Zij koos Danicio voor haar dreamdate, een van de vrijgezellen waar ze een hechte band heeft gekregen tijdens Temptation Island.

Morgan kreeg die beelden vanavond niet te zien. Hij had dus ook geen flauw benul van wat er zich had afgespeeld tussen zijn vriendin en de verleider tijdens hun dreamdate. Rodanya repte met geen woord over het voorval en ook presentatoren Annelien en Rick zeiden niets. Voor Morgan was er daarom maar een twijfel: had Rodanya wel zin om het terug te zien? ,,Niet zoveel als ik verwacht had”, reageerde ze. Waar dat dan aan lag? Dat wist Rodanya zelf ook niet. Ook de aanrakingen van Danicio zaten Morgan niet helemaal lekker. ,,Daar heb ik het ook met hem over gehad. Dat vond ik ook niet kunnen”, zei Rodanya.

Het koppel kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ze goede beelden van elkaar hadden gezien. ,,Je laat zien dat je op een volwassene manier omgaat met de andere jongens en dat je respectvol blijft” stelde Morgan. Ook Rodanya was meer dan tevreden. ,,Jij was echt de enige waarvan je goede beelden zag, van de vier jongens.”

Danicio

Eind goed, al goed, zullen de koppels vanavond na de hereniging hebben gedacht. Maar niets blijkt minder waar. In een voorstukje van volgende week is te zien hoe Danicio in een videoboodschap uit de doeken doet dat Rodanya niet trouw zou zijn geweest aan Morgan. ,,Ik vertrouw dit niet, ik ga hier ook niet aan meewerken”, zegt Rodanya in een andere scéne uit de teaser.

Ook bij Heikki en Milou lijkt het toch niet helemaal goed af te lopen. ,,Tja, wat moeten we dan?”, aldus Milou, die in tranen tegenover Heikki aan tafel zit.