The Passion.
Volledig scherm
The Passion. © ANP Kippa

The Passion toch op tv, maar zonder livemuziek en publiek

Hoewel The Passion dit jaar niet in de gebruikelijke vorm kan doorgaan, komt er toch een speciale, aangepaste editie op tv. De EO, KRO-NCRV en producent Mediawater zenden live een vertelling uit, die wordt afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Het bekende verlichte Passion-kruis vormt het decor van de uitzending. 

,,In tijden van angst juist het verhaal van hoop vertellen", is wat de makers van het paasspektakel willen. Verteller Johnny de Mol neemt de kijkers mee in het ‘paasverhaal anno nu’. Verslaggever Anne-Mar Zwart doet bij het kruis verslag van de virtuele processie. Hierbij kan iedereen thuis zich aansluiten.

Eerder was al bekend dat The Passion, dat dit jaar in Roermond zou zijn en voor de tiende keer wordt opgevoerd, vanwege maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus niet kon doorgaan.

Delen

Vooraf en tijdens de tv-uitzending, kunnen kijkers hun hoop en angst delen door berichtjes en video's te sturen. Een selectie komt terug in de uitzending.

Verteller Johnny de Mol noemt het ‘heel bijzonder’ dat in deze onzekere tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kan worden gebracht. ,,Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scène."

De speciale jubileumeditie is te zien op donderdag 9 april, Witte Donderdag, om 20.30 uur op NPO 1.