Tom Egbers.
Volledig scherm
Tom Egbers. © ANP Kippa

Tom Egbers na hartinfarct terug bij Studio Sport

Tom Egbers (61) is terug op televisie. De presentator maakte vandaag zijn rentree in het NOS Sportjournaal. De komende periode zal Egbers geleidelijk aan weer Studio Sport gaan presenteren.

De 61-jarige Egbers werd in juli tijdens zijn vakantie getroffen door een hartinfarct. De afgelopen weken moest hij rust houden. 

Henry Schut presenteerde in de periode dat Egbers afwezig was het eredivisievoetbal. Sjoerd van Ramshorst verving hem in de uitzendingen van NOS Studio Voetbal. Hij had al eerder een rubriek in het praatprogramma, maar was voor het eerst aan tafelheer. Zijn optreden werd door het publiek goed ontvangen en er werd zelfs gesproken over de nieuwe contouren van het voetbalpraatprogramma.

Egbers is sinds 1984 presentator van Studio Sport. In 1990 maakte hij de overstap naar de Veronica Omroep Organisatie, waarvoor hij het programma Stop de Persen bedacht en presenteerde. In 1992 keerde hij terug naar de NOS, om ook muziekprogramma’s te presenteren. Vanaf 1994 presenteerde Egbers Champions League-uitzendingen van de NOS. Egbers is ook presentator van Andere Tijden Sport voor de VPRO en NOS.