Volledig scherm
Aretha Franklin tijdens het optreden voor Obama, in 2009. © REUTERS

Trump, Obama en Clinton roemen 'goddelijke' Aretha Franklin

De Amerikaanse president Trump heeft op Twitter de wereldberoemde soulzangeres Aretha Franklin geroemd. ,,De koningin van de Soul is dood. Ze was een fantastische vrouw met een wonderbaarlijke gave van God, haar stem. Ze zal worden gemist.''

Ook voormalig president Barack Obama heeft Franklin een laatste groet gebracht. Hij noemt de overleden zangeres 'goddelijk'. ,,In haar stem konden we onze geschiedenis lezen, onze kracht en onze zorgen. Onze duistere kant en ons licht, onze zoektocht naar verlossing en het respect dat met moeite werd verkregen'', liet hij weten. De Obama's hadden een speciale band met Franklin. In 2009 trad ze op tijdens de inauguratie van Barack Obama.

Bill Clinton noemde Franklin een van de grootste schatten van Amerika. ,,Ze was elegant, gracieus en artistiek volkomen compromisloos. Hillary en ik betreuren het verlies van onze vriendin Aretha Franklin. Meer dan vijftig jaar lang heeft ze onze ziel beroerd''.

Quote

In haar stem konden we onze geschiede­nis lezen, onze kracht en onze zorgen

  1. Internationale reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’
    video

    Internatio­na­le reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’

    Eurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence (24) wordt door internationale bookmakers al ruim twee weken getipt als winnaar van het liedjesfestijn, in mei in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn intieme ballade Arcade valt ook in de smaak bij verstokte fans van het festival. Op YouTube staan tientallen, vooral buitenlandse reactievideo’s, waarin de Nederlandse inzending de hemel in wordt geprezen.