Volledig scherm
Twan Huys doet nu Buitenhof. © NPO

Twan Huys terug bij de publieke omroep

UpdateTwan Huys is weer te zien als presentator bij de publieke omroep. Vandaag presenteert hij het discussieprogramma Buitenhof van de VPRO. De 55-jarige Huys doet dat als vervanger van het vaste presentatieteam, meldt het programma. Die vaste kern bestaat uit Jort Kelder, Hugo Logtenberg en Pieter Jan Hagens. Kelder presenteerde Buitenhof vorige zondag, naar eigen zeggen, voor het laatst.

In de uitzending van vandaag (NPO 1, 12.10 uur) is onder anderen EU-commissaris Frans Timmermans te gast. ,,Door onvoorziene omstandigheden kon de presentator van dienst hier niet zijn. Nu zit ik hier, en dat doe ik met genoegen’’, trapte Huys ‘zijn’ Buitenhof af.

Huys presenteerde jarenlang bij de publieke omroep programma's als Nieuwsuur en College Tour. In september 2018 stapte hij over naar RTL waar hij RTL Late Night ging presenteren als opvolger van Humberto Tan. De talkshow werd geen groot succes en de commerciële omroep stopte er in maart mee.

  1. Nederlandse Eyelar schreef comeback-single Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’
    PREMIUM

    Nederland­se Eyelar schreef comeback-sin­gle Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’

    De comeback van de Amerikaanse hitzangeres Demi Lovato heeft een Nederlands tintje. De popster zong afgelopen weekend bij de Grammy’s haar nieuwe nummer Anyone, dat mede werd geschreven door de Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh (25). Het lied staat inmiddels op één in de hitlijsten in de Verenigde Staten. ,,We schreven het al voordat ze die overdosis nam, dus we dachten: dat komt nooit meer uit.”