Volledig scherm
© Daniel Cohen

Twan Huys was in de war na mislukt talkshowavontuur

Twan Huys weet nog steeds niet precies waar het misging toen hij met RTL Late Night ten onder ging. De presentator wil er een jaar na dato ook niet meer over nadenken. ,,Natuurlijk heb ik me afgevraagd wat er is gebeurd, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat dat niet zo zinvol is’’, zegt hij in AD Magazine.

De klap was wel hard, geeft Twan toe. ,,Ik was wel even in de war, vooral vanwege de publieke aandacht. Ik was gewend mijn werk te doen en te worden afgerekend op wat ik deed, niet op wie ik persoonlijk ben.”

Twan neemt niemand iets kwalijk, ook zichzelf niet. ,,Dat zou heel raar zijn”, vindt de presentator, die sinds kort weer op tv is in Buitenhof. ,,Moet ik mezelf kwalijk nemen dat ik een risico heb genomen en het avontuur ben aangegaan?”

Dat het niet werkte, merkte Twan zelf ook al heel snel. ,,En dan probeer je het alsnog goed te krijgen. Maar zoals ik net al zei: het heeft helemaal geen zin om daarover na te denken. Dan wordt het zelfkwelling.”

Spijt heeft Twan niet van zijn avontuur. ,,Het alternatief is dat je nooit iets probeert waarvan je niet weet wat de afloop zal zijn. Dát is pas erg.”

Het hele interview lees je morgen op deze site.