Volledig scherm
Duncan Laurence. © ANP

Uitbundige en emotionele reacties op overwinning Duncan

Binnen het Nederlandse kamp is uitbundig en emotioneel gereageerd op de songfestivalwinst van Duncan Laurence. Bij verschillende leden, onder wie Ilse DeLange, waren tranen van vreugde te zien. Premier Mark Rutte heeft Duncan Laurence gefeliciteerd met het winnen van het Eurovisiesongfestival.  

Rutte sprak met de zanger en tweette daarna: ,,Geweldig! Voor het eerst in 44 jaar wint Nederland het Eurovisie Songfestival. Heel knap hoe @dunclaurence met een subliem en krachtig optreden zijn favorietenrol waar heeft weten te maken.‘’

Terwijl Duncan het woord voerde tijdens de persconferentie zat de Nederlandse delegatie volop te genieten achterin de zaal. Met tranen in de ogen werden over en weer schouderklopjes uitgedeeld, moest er af en toe in de arm geknepen worden en heerste er nog vooral ongeloof dat Nederland na 44 jaar weer met de winst in handen stond. Ilse DeLange, de coach van Laurence, zei na de officiële persconferentie: ,,Ik heb gevoelens die ik nog nooit heb gevoeld.”

Trotse vriend

Van alle kanten kwamen er ook felicitaties en stond op ieders gezicht een glimlach van oor tot oor. Ook Duncans vriend Gerco stond zichtbaar te genieten. ,,Ik ben superblij en zo trots”, zei hij in een korte reactie.

Op de vraag waarom hij het liedjesfestijn heeft gewonnen, antwoordde Duncan tijdens de persconferentie:  ,,Ik hoop dat het de muziek was, de tekst, het verhaal. En de performance, al het werk van het team. Ik hoop dat dat het was.”

De Nederlandse pers kreeg Duncan na afloop van de persconferentie niet meer te spreken. De zanger werd direct weggevoerd want hij heeft nog een drukke nacht voor de boeg met uiteraard een feestje maar eerst nog een optreden in de Euroclub.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.