Vertrouwde avond Vrienden van Amstel met bijzondere duetten

foto's & videoMet iets minder technisch machtsvertoon dan vorig jaar begon vanavond de concertreeks Vrienden van Amstel Live. De 13.000 bezoekers kregen in Ahoy waarvoor ze kwamen: een afwisselende avond muzikaal vermaak.

Groot, groter, grootst was altijd het motto van Vrienden van Amstel Live, maar er zijn grenzen. DJ Armin van Buuren ging bij de jubileumeditie (20 jaar) van 2018 in de lucht over de kop terwijl hij zijn muziek aan het draaien was, spectaculairder zou het niet meer worden.

Zodoende moest het dit jaar vooral anders en dat was te merken bij de opening van de elf uitverkochte concertavonden. De bovengrens van spektakel mocht dan zijn bereikt, ook met minder luchtacrobatiek is de muziekshow nog altijd spectaculair. Mede dankzij de ingenieuze rijdende minipodia, uit de nok afdalende artiesten en geavanceerde videoschermen.

Volledig scherm
Di-Rect vliegt door de lucht © Marcel Wagenaar

Bovendien toonde VVAL zich vernieuwend met een podium dat de zaal in de lengte in twee stukken verdeelde. Die opzet werd bovendien handig uitgespeeld. Door aan weerszijden van het podium 30 meter hoge en 70 meter lange gordijnen op te hangen, werd Ahoy opgedeeld in twee intieme ruimten, waarmee de bands Di-Rect en Chef’Special bij de opening wel raad wisten. Zo zag alleen de zuidkant van de hal Marcel Veenendaal door het gordijn komen om a capella Young Ones te zingen en was Joshua Nolet van Chef’Special alleen voor noord te zien terwijl hij Peculiar opvoerde.

Reuzegordijnen

Na het neerlaten van de reuzegordijnen ontspon zich een vertrouwde avond Vrienden van Amstel, met hooguit wat meer ballads dan normaal. Bijzondere samenwerkingen (Marco Borsato zingt met André Hazes), verrassende songkeuzes (Anouk die Een beetje verliefd ten gehore brengt) en vooral veel meezingers (Malle Babbe, Het laatste rondje, De Vlieger) vormen het dna van Vrienden van Amstel.

Dit jaar doen 22 acts mee aan de reeks. Van Lil’ Kleine tot Guus Meeuwis en Glennis Grace tot VVAL-debutant Lee Towers (72). Aan hem is elke avond de eer om de show met alle artiesten op het podium groots af te sluiten. En hoe kon dat beter gebeuren dan met zijn lijflied, You’ll never walk alone

Volledig scherm
Ronnie Flex en Maan © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
Borsato en Hazes zij aan zij. © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
Spike gaat los © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
Anouk in actie © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
© Marcel Wagenaar
Volledig scherm
© Marcel Wagenaar
Volledig scherm
Vrienden van Amstel Live Glennis Grace met Xander de Buisonjé © Marcel Wagenaar