Volledig scherm
© ANP Kippa

VI Oranje komt deze zomer vanuit Slot Zeist

De Oranje-special van Veronica Inside wordt komende zomer vanuit Slot Zeist uitgezonden. Lang was de locatie van het voetbalprogramma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal onzeker. VI Oranje, zoals het programma tijdens vorige grote landentoernooien werd genoemd, vond eerder plaats in het Scheveningse Kurhaus.

In Zeist schuiven de heren tijdens het voetbaltoernooi dagelijks aan tafel in het feeërieke kasteel, dat midden in het land ligt. Op de website van Slot Zeist staat te lezen: ‘Ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits. Nu het ideale decor voor vorstelijke evenementen, historie opsnuiven of genieten van kunst en cultuur’. Met het EK tussen 12 juni en 12 juli wordt ook voetbal aan dat rijtje toegevoegd. 

Of de zomerse editie van Veronica Inside ook VI Oranje gaat heten, is nog de vraag. De naam behoorde altijd toe aan RTL, waar het trio tot vorig jaar voor werkte en het de reguliere én Oranjespecials maakte. Ook is nog niet duidelijk of het programma op SBS 6 komt, of op Veronica. 

Namens RTL bespraken Genee, Van der Gijp en Derksen met hun gasten de WK’s van 2010 en 2014 en het EK in 2012. In 2016, toen Nederland zich niet plaatste voor het EK, gingen ze langer door met de reguliere uitzendingen van Voetbal Inside. Ook twee jaar later ontbrak Oranje (bij het WK), maar maakte het drietal VI Oranje Blijft Thuis.

Een uitzending van VI Oranje in 2014 in het Kurhaus met Johan Derksen (links), Nico Dijkshoorn, Wilfred Genee en Rene van der Gijp.
Volledig scherm
Een uitzending van VI Oranje in 2014 in het Kurhaus met Johan Derksen (links), Nico Dijkshoorn, Wilfred Genee en Rene van der Gijp. © anp kippa