Vijfde seizoen Black Mirror vanaf 5 juni op Netflix

VideoHet vijfde seizoen van de hitserie Black Mirror is vanaf 5 juni te zien. De streamingdienst Netflix maakte het nieuws vandaag bekend.

Daarnaast werd ook de eerste trailer gedeeld waarin een groot deel van de nieuwe cast te zien is. Zo hebben onder anderen Miley Cyrus, Anthony Mackie en Topher Grace een rol te pakken. Uit het voorproefje blijkt verder dat de vijfde reeks bestaat uit drie nieuwe opzichzelfstaande verhalen waarin technologie wederom de hoofdrol speelt.

De eerste twee seizoenen van de sciencefictionserie, waarbij elke aflevering ook een totaal andere cast had, waren vanaf 2011 te zien op de Britse zender Channel 4. Daarna nam Netflix het stokje over. De laatste keer dat er nieuw materiaal van Black Mirror verscheen was in december vorig jaar. Toen kwam de interactieve film Bandersnatch uit. Het is de eerste film ooit waarbij kijkers het verloop van het verhaal kunnen beïnvloeden. Gedurende de film moet er enkele keren een keuze worden gemaakt.

Volledig scherm
Black Mirror © Netflix
  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’