Volledig scherm
Enzo Knol © Instagram Enzo Knol

Vlogger Enzo Knol vindt eigen munt ‘fucking bizar’

Vlogger Enzo Knol (25) kan maar moeilijk geloven dat hij vandaag zijn eigen munt krijgt. ,,Om het in mijn eigen woorden te zeggen: dat is echt fucking bizar”, zegt de YouTuber.  ,,Het is echt ongelofelijk, waarom ik?”

De Koninklijke Nederlandse Munt slaat vandaag de eerste Enzo-munt, een limited edition waarvan er 5000 worden gemaakt. Enzo, die ruim 2,1 miljoen abonnees op YouTube heeft, is de eerste vlogger die een munt krijgt. ,,Toen ik het hoorde bleef ik natuurlijk heel serieus, maar toen ik de telefoon ophing was ik wel even aan het gillen. Eerder kregen bijvoorbeeld al Johan Cruijff en Afrojack een eigen munt: te gek.”

Met Enzo's hoofd kan overigens niet worden afgerekend. ,,Dat heb ik mijn fans ook wel even duidelijk gemaakt”, zegt de vlogger lachend. ,,Ik kreeg al allerlei appjes van vrienden die zeiden: kunnen we nu straks ook al onze boodschappen met jou betalen?”

Fans van de 25-jarige vlogger staan te popelen voor een zilveren of gouden versie van hun idool. ,,Volgens de Koninklijke Nederlandse Munt hadden ze nog nooit zoveel reacties gehad”, vertelt Enzo. Ook zijn eigen website lag plat toen hij alvast wat exemplaren inclusief een meet-and-greet verkocht. ,,Ik moest zelfs een extra systeem voor mijn site kopen zodat er een wachtrij bij kon komen, net als bij de verkoop van concertkaarten. Echt bizar.”

Zelf heeft de vlogger al een fijne bijkomstigheid van zijn munt ervaren. ,,Sinds ik de eerste munt heb gekregen, heb ik 'm altijd bij me. Ook toen ik bij de wedstrijd van Juventus - Ajax was. Daarna heb ik hem omgedoopt tot geluksmunt”, doelt hij op de overwinning van Ajax.  ,Ik ben niet bijgelovig of zo, maar sindsdien gaat alles gewoon goed.”

Na een eigen beeld in Madame Tussauds en nu een eigen munt vindt Enzo het lastig om te zeggen wat er nog meer op zijn lijstje staat.  ,,Ik heb zo'n een tot twee keer per jaar een besefmomentje waarin ik stilsta bij alles wat er gebeurt. Het klinkt misschien gek, maar ik hoop dat ik over vijftig jaar op een terras zit en met pensioen ben en dan kan denken: jeetje mina Enzo, wat heb je toch een mooie dingen gedaan.”

  1. Kijkers genieten van hysterische taferelen in Chateau Meiland

    Kijkers genieten van hysteri­sche taferelen in Chateau Meiland

    Na ruim twaalf jaar zijn de markante Martien en zijn vrouw Erica weer terug op de buis. Het stel, dat bekend werd door hun deelname aan Ik Vertrek, is een nieuw avontuur aangegaan in Frankrijk. Vanavond was de eerste aflevering van Chateau Meiland op SBS 6 te zien. De kijkers thuis raakten niet uitgepraat over hun comeback en kunnen nú al niet wachten tot volgende week. ‘Dit was weer het gouden uurtje van de maandagavond!’
  2. Wendy grijpt in: ‘Als Martijn Songfestival presenteert, dan ík ernaast’

    Wendy grijpt in: ‘Als Martijn Songfesti­val presen­teert, dan ík ernaast’

    Het is nog lang niet duidelijk wie het Songfestival volgend jaar gaat presenteren, maar voor Wendy van Dijk is het zo klaar als een klontje. ,,Als Martijn Krabbé het Songfestival gaat presenteren, dan hoor ik daar wél naast”, verkondigde ze vandaag in een filmpje dat bij 6 Inside te zien was. Dat viel bij Albert Verlinde niet helemaal in goede aarde. ,,Je gaat toch niet zelf zeggen: dat moet ik doen?”, reageerde hij vol verbazing.