Volledig scherm
Sandra Lee © TLC

Voor de liefhebbers: puistenexpert Dr. Pimple Popper op Nederlandse tv

De Amerikaanse dermatologe Sandra Lee (47), alias Dr. Pimple Popper, trekt op YouTube al jaren een miljoenenpubliek met best onsmakelijke filmpjes waarin te zien is hoe ze op vakkundige wijze puisten uitknijpt en met pus of talg gevulde abcessen verwijdert. Vanwege het aanhoudende succes heeft Lee een zesdelige tv-versie van haar programma gemaakt. En die is vanaf 16 augustus ook, bij TLC, in Nederland te zien. 

Volgens TLC Nederland-woordvoerster Sabrina Onos - 'ik kan er zelf amper naar kijken' - staat de reeks elke donderdag gepland op primetime, oftewel negen uur 's avonds. ,,Een tijdstip waarop de meeste kinderen al in bed liggen. We zijn erg benieuwd hoe deze reeks van Sandra Lee in ons land gaat scoren. Waarschijnlijk goed, want dit bizarre genre heeft wereldwijd waanzinnig veel fans.''  Zelf heeft Onos de eerste aflevering al 'enigszins' gezien. ,,Met samengeknepen ogen.'' Of de dermatologe ook in Nederland met scalpels, naalden of vingers aan de slag gaat, is onduidelijk.

Dermatologe Sandra Lee uit Californië begon in 2010 met het uploaden van korte, nog vrij bescheiden operatiefilmpjes. Vijf jaar later, toen bleek dat ze op sociale media razend populair was geworden, werden de filmpjes op YouTube steeds langer en heftiger. Inmiddels heeft ze op YouTube bijna 5 miljoen trouwe volgers  en op Instagram 2,7 miljoen. De patiënten die in beeld verschijnen krijgen de behandeling vaak geheel of gedeeltelijk vergoed van de arts, die inmiddels ook een succesvolle huidverzorgingslijn op de markt bracht. 

In de nieuwe serie Dr. Pimple Popper zien we hoe Sandra Lee precies te werk gaat en hoe ze met haar behandelingen mensen helpt die al lang kampen met extreme uitstulpingen op hun lichaam. Zoals Angelina die zó’n grote knobbel onder haar borst heeft dat het een negatief effect heeft op haar liefdesleven. En Delano, een jongeman met een bult op zijn rug ter grootte van een voetbal.

Pas op! De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

TLC Network on Twitter

So 👏 are 👏 we👏 #DrPimplePopper https://t.co/sOQ4FsHuMg

TLC

Watch the "Lipoma Whisperer" Dr Sandra Lee aka drpimplepopper take on back to back pops on the series premiere of #DrPimplePopper! Watch now! 💥

Dr Pimple Popper on Twitter

Tyler on @TLC #drpimplepopper

  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.