Volledig scherm
Teddy werd op 24 november geboren. © Instagram/ Bibi Breijman

Waylon en Bibi onder vuur door autostoeltje baby Teddy

updateZanger Waylon (39) en zijn vriendin vlogster Bibi Breijman (27) worden overspoeld met kritiek nu ze hun ruim vijf maanden oude dochtertje Teddy vervoeren in een autostoeltje dat niet geschikt lijkt te zijn voor baby's. De twee trekken zich niets aan van de zogenoemde ‘moedermaffia’: groepen moeders die online kritiek leveren op de manier waarop vooral bekende Nederlanders hun kinderen opvoeden.

Teddy trok gisteren in de auto op haar vakantieadres in het zuiden van Portugal een boos gezicht. Een moment dat haar vader wist vast te leggen. ,,Over ‘bad motherfuckers’ gesproken. Ze heeft het niet van een vreemde. Zo vader, zo dochter. Toch is ze de liefste’’, schreef Willem Bijkerk bij het kiekje. ,,Gelukkig lijkt ze 99 procent van de dag op mama’’, knipoogde zijn liefje in een reactie.

Wat de zanger niet had zien aankomen, waren de afkeuringen van instagramgebruikers die het formaat van Teddy's autostoeltje - een exemplaar dat werd geleverd bij de auto van een bekende autoverhuurmaatschappij - opviel. Zo lijkt het stoeltje geschikt voor baby's van negen maanden of ouder en dus niet voor Teddy. ,,Bij een ongeval is Teddy's hoofdje nog te zwaar waardoor ze haar nek kan breken’’, schrijft iemand. Een ander concludeert: ,,Ze zit gewoon niet goed stevig in die stoel.’’

Klagen

Bibi legde de kritiek naast zich neer. Zo reageerde ze, voordat ze een duik in het zwembad van haar vakantieverblijf nam: ,,Wat een slechte autostoel Weeluh. Ik zal gaan klagen bij Hertz als ik jou was. Heb jij ook zo’n jeuk aan je moedermaffia #waarblijftdievadermaffia.’’

Waylon en Bibi huurden een stoeltje van het Europese merk Nania, dat voldoet aan de wettelijke goedkeuringseisen die worden gesteld aan autostoelen. Het stoeltje van Teddy lijkt wat ruim voor haar, maar zo lang het voldoet aan de ECE-goedkeuring voor Groep 0+1, is het geschikt voor kinderen met een gewicht van 0 tot 18 kilo. De stoeltjes in deze categorie worden altijd tegen de rijrichting in in de auto geplaatst. Dat is dit de meest veilige manier om een kindje te vervoeren. 

Nadia Benelux laat aan het AD weten dat het hier gaat om het autostoeltje Nania Cosmo. Het bedrijf raadt wel aan om altijd een zitverkleiner bij dit type autostoeltje te bestellen. 

Volledig scherm
© Instagram Bibi Breijman