Volledig scherm
Martien Meiland. © talpa

Zender bevestigt: Martien Meiland presenteert SBS-variant op Tussen Kunst en Kitsch

Martien Meiland gaat een nieuw programma presenteren voor SBS 6. Dat laat de zender weten met een filmpje op Instagram, waarin de flamboyante tv-persoonlijkheid een oproep doet. Het gaat om het programma Cash or Trash, dat behoorlijk wat gelijkenissen kent met NPO-hit Tussen Kunst en Kitsch.

,,Jullie hebben het wellicht al vernomen: er komt een heel nieuw programma op SBS 6 en het heet Cash or Trash en ik word de presentator", vertelt Martien in een filmpje op de Instagrampagina van de zender. Het is de eerste keer dat de ster uit het realityprogramma Chateau Meiland in de rol van presentator duikt. Zelf had hij dat overigens al eerder verklapt, maar SBS wilde het toen nog niet bevestigen.

Uit de oproep voor het programma valt op te maken dat het format flink wat overeenkomsten heeft met de NPO-hit Tussen Kunst en Kitsch. ‘Heb jij nog een mooi erfstuk, unieke verzameling of bijzonder object dat je wilt laten taxeren en verkopen? Geef je dan nu op en wie weet sta jij binnenkort oog in oog met onze vijf handelaren en ga je met een lekker geldbedrag naar huis!’ schrijft SBS op de site van de zender.

Vanaf 26 augustus keert Martien ook weer terug met Chateau Meiland, de serie die draait rondom de bed en breakfast die hij samen met zijn familie opzet in Frankrijk. Het programma was de tv-verrassing van het afgelopen tv-seizoen. De familie deed in 2006 mee aan Ik Vertrek. SBS besloot daarna hun avontuur in Frankrijk te volgen. Bijna een miljoen kijkers zaten wekelijks klaar voor de belevenissen van de Meilandjes.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”
  2. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.