Volledig scherm
© Land Rover

Zien: de keuken op vier wielen van Jamie Oliver

foto'sJe knippert waarschijnlijk twee keer met je ogen bij het zien van een keuken op vier wielen, maar het is toch echt zo. Jamie Oliver heeft zijn Land Rover Discovery zo laten ombouwen dat hij voortaan zijn culinaire gerechten tijdens een autoritje kan bereiden. Het ontbreekt de bolide aan niets: zelfs een broodrooster is aanwezig. Extra kosten? Maar liefst 115.000 euro.

Oliver daagde het automerk uit om zijn droom waar te maken: een wagen met ingebouwde keuken. ,,Ik vroeg veel, maar stond perplex toen bleek dat ze het voor elkaar kregen", vertelt hij aan Daily Mail.  De Land Rover Discovery, die normaal 50.000 euro kost, is speciaal omgebouwd voor een driedelige serie op Youtube, waarin de Britse tv-kok vanaf 5 oktober met zijn keuken op wielen op pad gaat. 

Nog gekker 
Als je denkt dat het niet nóg gekker kan dan een broodrooster, een toevoer voor olijfolie en een aluminium wastafel, dan zijn de volgende snufjes misschien wel het toppunt voor de ultieme keuken. Zo is er een lade voor diverse kruiden, een pastamachine, een slow-cooker en heeft de wagen zelfs een uitklapbaar tafelblad ínclusief kookplaten, dat ook als eettafel gebruikt kan worden. 

En wat nu als de chef-kok trek heeft in een ijsje? Geen probleem, ook daar is aan gedacht. In de wielen zijn namelijk speciale elementen die ervoor zorgen dat er boter en ijs kan worden gemaakt. 

Uniek

Volledig scherm
© Land Rover

De 42-jarige Oliver is momenteel de enige op de wereld met dit speciale exemplaar. Hij is door het dolle heen en kan niet wachten om de weg op te gaan. ,,Het resultaat is geweldig, perfect voor mij en de familie. Met deze unieke creatie kunnen we onze culinaire avonturen naar het volgende niveau tillen."

Volledig scherm
© Land Rover
Volledig scherm
© Land Rover
Volledig scherm
© Land Rover
Volledig scherm
De toevoer voor olijfolie © Land Rover
Volledig scherm
Peper of zout nodig? Selecteer P voor de peper en S voor het zout. © Land Rover
Volledig scherm
De exclusieve barbecue van Land Rover © Land Rover
  1. Ochtendshow en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieuwe Televizier-Ster

    Ochtends­how en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieu­we Televizier-Ster

    De 54ste editie van het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala komt er aan. Tussen de talloze categorieën ontbrak er nog één: die voor de beste online-videoserie. En dat terwijl online video niet meer weg te denken is uit de media én uit het leven van veel Nederlanders. Daarom is de prijs voor de leukste, mooiste en beste programma’s op internet nu in het leven geroepen: de Televizier-Ster Online-videoserie.