Zusjes OG3NE in tranen na videoboodschap moeder

De meiden van OG3NE schoven vanochtend even aan bij dj Bart Arens van NPO Radio 2, die in de Oekraïense hoofdstad zijn radiostudio heeft opgebouwd. De jolige sfeer sloeg aan het einde van de uitzending om in dikke tranen toen de meiden werden geconfronteerd met een videoboodschap van onder anderen hun zieke moeder Isolde die in Nederland moest achterblijven. 

Een video met gelukwensen van BN'ers werd afgesloten door de moeder van de zusjes. Daarop hielden Lisa, Shelley en Amy en ook Bart Arens het niet droog. Ze vielen elkaar huilend in de armen en konden even geen woord meer uitbrengen.

De zussen Vol werden vanmiddag door een bus opgehaald bij hun sjieke hotel in hartje Kiev. Ze werden uitgezwaaid door hun vrienden Stan Jansen (van Amy), Ergin Arslanbas (Lisa) en Rory de Kievit (Shelley). De mannen kwamen, zoals was afgesproken met de drie zangeressen, pas gisteravond naar Kiev.  Ze zwaaiden hun vriendinnen uit bij het hotel.

Rick Vol, de vader van de drie, is wel in Oekraïne. Zijn vrouw Isolde strijdt al jaren tegen een zeldzame vorm van botkanker met lastig te behandelen uitzaaiingen in haar hoofd. Ze onderging de afgelopen jaren meerdere ingrepen. Zo werd ze twee keer geopereerd en twee maanden lang bestraald in Parijs.  Als OG3NE de finale haalt, verwachten de grootouders van de zusjes niet dat hun Isolde alsnog naar Kiev gaat. ,,Nee, maandag begint ze met nieuwe bestralingen. Daar heeft ze al haar energie voor nodig.''

Volledig scherm
De zussen reageerden vol emoties op de videoboodschap van hun moeder. © NPO/AVROTROS (fotomontage)
Volledig scherm
Videostill OG3NE bij Radio 2. © RV
Volledig scherm
© ANP