Volledig scherm
Dynand Muller zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. © Albert ten Hove

Acceptabel verlies BZC bij koploper UZSC

WATERPOLOUTRECHT – De waterpoloërs van Schuurman BZC hebben zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen bij UZSC. De ongeslagen koploper in de eredivisie was met 12-8 te sterk voor de Achterhoekse formatie.

UZSC heeft dit seizoen nog geen punt verspeeld en bij BZC hadden ze vooraf ook niet de illusie dat daar verandering in zou komen. Voor de Borculose formatie was het vooral zaak de nare smaak van het thuisverlies tegen De Ham weg te spoelen met een acceptabele wedstrijd. Ook al omdat met De Zaan volgende week weer een topploeg wacht. Dat duel is echter in Borculo en ’t Timpke is voor alle ploegen in de eredivisie een moeilijk te nemen hindernis.

In de aanloop naar De Zaan deed BZC het nodige vertrouwen op, aangezien het UZSC meer dan behoorlijk tegenstand gaf. Het grote aantal tijdstraffen ten opzichte van de thuisploeg (14 om 5) zorgde mede voor het verschil in de einduitslag.

2-0 voorsprong

BZC begon brutaal en nam via twee keer Dynand Muller een 2-0 voorsprong. Daarna greep UZSC het initiatief, maar bij 6-5 in de beginfase van de derde periode zat BZC nog altijd goed in de wedstrijd. De smallere selectie en de foutenlast braken BZC echter richting het einde van de wedstrijd op. UZSC liep uit naar een voorsprong van 10-5 in de openingsfase van het vierde kwart en daarmee was het duel beslist.