Volledig scherm
Martijn Wildeboer langs de lijn bij het tophockeytoernooi van EHV vandaag (zaterdag): ,,Jammer dat de Pakistaanse ploeg moest afzeggen, ze kregen het visum niet rond.” © Henk Van Schuppen

Afzeggingen teisteren tophockeytoernooi EHV in Enschede

ENSCHEDE - De organisatie van het Klaverblad Tophockeytoernooi, dat dit weekend bij EHV in Enschede wordt gehouden, moet improviseren omdat enkele clubs te elfder ure hebben afgezien van deelname.

Met name de annulering van de King Khan Hockey Club uit Pakistan heeft voor enige teleurstelling gezorgd. Door problemen met het visum moest de Aziatische ploeg afzeggen. Het team zou meedoen aan het mannentoernooi. Er blijven nu zes herenteams over, die dit weekend wedstrijden van 2x20 minuten tegen elkaar spelen.  EHV Enschede en Bully (Oldenzaal) vertegenwoordigen de regio.

Voorbereiding

,,We hadden met de Pakistaanse ploeg een aansprekende naam maar helaas komen ze niet”, aldus hoofdorganisator Martijn Wildeboer. ,,We hebben er alles aan gedaan om alle papieren rond te krijgen maar het is niet gelukt. Heel jammer. In plaats van wedstrijden over 1x25 minuten spelen we nu bij de heren 2x20 minuten. De meeste trainers vinden dat ook wel prettig in de voorbereiding op het seizoen.” 

Ook het vrouwentoernooi moest worden aangepast omdat het tweede team van Kampong en ook Reigers uit Hoofddorp zich hebben afgemeld. Daardoor blijven alleen EHV en Ede over. Beide teams spelen twee keer elkaar en gebruiken het toernooi om de nieuwe wedstrijdformule van 4x17,5 minuut uit te testen.

Teambuilding

Wildeboer: ,,Dit toernooi past goed in de voorbereiding, de meeste coaches zijn nog bezig hun selecties samen te stellen. En verder gaat het natuurlijk om de teambuilding, dat is de meerwaarde. Enkele teams overnachten hier en het is vooral ook een gezellig weekend. De sfeer is relaxed, het weer is goed dus ondanks de afzeggingen is het toernooi nu al geslaagd”, aldus de organisator.