Volledig scherm
De hockeyers van Myra uit Amstelveen waren veruit de sterkste op het toernooi van EHV in Enschede. De ploeg won alle vijf wedstrijden. © EHV

Amstelveense hockeyers Myra winnen toernooi EHV

ENSCHEDE - Het  Klaverblad Internationale Tophockeytoernooi bij EHV in Enschede is gewonnen door Myra uit Amstelveen. De ploeg was in het mannentoernooi veruit de sterkste en won alle vijf wedstrijden.

Het Belgische Embourg uit Luik en het Duitse Raffelberg uit Duisburg werden tweede en derde. Het speelschema van het toernooi moest worden aangepast omdat er enkele afzeggingen binnenkwamen. Zo moest King Khan Hockey Club uit Pakistan verzaken omdat het visum niet in orde kwam.  Daardoor ging het mannentoernooi van zeven naar zes deelnemende ploegen.

Vrouwen

Bij het vrouwentoernooi kwamen er annuleringen van het tweede team van Kampong en Reigers uit Hoofddorp. Daardoor bleven alleen EHV en Ede over. Het tweeluik tussen beide ploegen bleef qua resultaat in evenwicht maar EHV kwam er met een beter doelsaldo vanaf. Zaterdag won Ede met 2-1, zondag was EHV met 4-1 te sterk.