Volledig scherm
Archiefbeeld Triathlon Rijssen ter illustratie © Ronald Vrugteman

Amsterdamse winnaar voor 27e editie van Pouw Triathlon Rijssen

RIJSSEN – De 27e editie van de Pouw Triathlon Rijssen kreeg een Amsterdamse winnaar. Wouter Dijkshoorn wist met een rappe afsluitende run het vorig jaar gevestigde parcoursrecord van Martijn Paalman met zes tellen te verbeteren: 1:44:41.

De ogen waren vooraf vooral gericht op Klaus Schlüter. De man uit Vreden, inmiddels strijdend in de 40+ categorie, won in het verleden meermaals de achtste triathlon in Rijssen en is aan beide kanten van de grens actief. Daarbij rijgt hij de podiumplekken en overwinningen aan elkaar.

Schlüter kwam ook ditmaal als snelste zwemmer uit het water. Al na 12’57” stapte hij zwembad de Koerbelt uit en nam daarmee ogenschijnlijk een voorschot op de eindzege. Want Schlüter beschikt ook over een harde bike en run. Zijn voorsprong op Dijkshoorn bedroeg anderhalve minuut (14’18”), van de overige favorieten was Luc Verhamme uit Nijmegen na 14’49” uit het water. Op de fiets bleef Schlüter met een tweede fietstijd vooruit en verloor slechts zeventien tellen op Dijkshoorn, die met de snelste fietstijd wel naar de tweede plek was gereden. Met een voorsprong van een minuut begon de Duitser aan het lopen.

Run

Daar bleek dat de atleet uit Vreden minder goede benen had dan vorig jaar: toen sloot hij af met een tien kilometer in 36:36, nu had hij 38:07 nodig. Dijkshoorn had na zijn snelste bikesplit ook nog genoeg energie om de snelste looptijd van de dag te noteren: 35:12. Dat was genoeg om met twee minuten voorsprong te zegevieren en het parcoursrecord van Martijn Paalman met zes tellen aan te scherpen naar 1:44:41. Schlüter werd tweede in 1:46:57, Nijmegenaar Luc Verhamme noteerde 1:50:40.

Vrouwen

Janine Swaak uit Enschede was de snelste deelneemster bij de vrouwen: na 2:10:39 kwam zij over de finish op sportpark De Koerbelt. Zij sloeg haar slag op het lopen; na het fietsen lag ze nog vlak achter de snelste zwemster, Saskia Bekhuis uit Vasse. Bekhuis moest op de afsluitende run ook Aafke Willemsen uit Nieuw-Heeten nog in het zicht van de finish laten passeren: 2:14:02. Bekhuis kwam vijftien seconden daarna als derde over de finish. Wel had dit drietal daarmee de snelste fietster van de dag verschalkt. De Utrechtse Joyce Mulder had na het fietsonderdeel een voorsprong van twee minuten, maar wist die op het lopen niet vast te houden. Mulder werd vierde.

  1. Turnster Van Disseldorp van TON Almelo krijgt 'olympisch voorproefje' in Tokio
    PREMIUM

    Turnster Van Disseldorp van TON Almelo krijgt 'olym­pisch voorproef­je' in Tokio

    Sara van Disseldorp dacht het in haar eerste jaar als senior allemaal wel even rustig aan te doen. Van 'rustig aan' was echter geen sprake. De 16-jarige turnster Klaverblad TON Almelo werd opgenomen in de WK-trajectselectie en afgelopen weekend turnde ze in het Duitse Cottbus haar allereerste World Cup. Als kers op de taart vertrekt de turnster uit Vierakker volgende week naar Tokio voor een trainingsstage met Oranje.