Volledig scherm
© Frans Nikkels

Apollo 8 begint kampioenspoule met uitzege op Sneek

SNEEK – De volleybalsters van Apollo 8 zijn uitstekend aan de kampioenspoule begonnen. Op bezoek bij Sneek won de Bornse formatie met 3-0.

Sneek kwam in de eerste set nog met 11-7 voor, maar daarna nam het team van de trainers Bart en Thijs Oosting de regie over. Tot 16-17 bleven beide teams bij elkaar in het spoor, daarna sloeg Apollo een gat en met 17-25 won het de eerste set overtuigend.

In de tweede set waren de verschillen kleiner. Apollo kwam met 13-18 voor, maar bij 20-20 waren de bordjes weer in evenwicht. Sneek drukte door en kwam bij 24-22 op setpunt. Het lukte de thuisploeg echter niet om dit te benutten. Punt voor punt knokten de bezoekers zich terug, om vervolgens bij 24-26 het winnende punt te scoren.

Die tik kwam hard aan bij Sneek, dat in de derde set niet meer in de wedstrijd zat. Apollo liep uit naar 8-20. Sneek kwam nog terug tot vijftien punten, maar de voorsprong van de bezoekers kwam nooit echt in gevaar.

Door de overwinning komt Apollo op zes punten, een minder dan koploper Eurosped. Sliedrecht Sport kan beide Twentse teams zondag nog passeren. De Zuid-Hollanders spelen dan tegen Zwolle.

Sneek - Apollo 8 0-3

Sets: 17-25, 24-26, 15-25.