Apollo 8, hier op de foto na  de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport van vorig jaar. Ondanks het verlies was deze wedstrijd een sportief hoogtepunt. Deze woensdagavond treffen de ploegen elkaar weer, nu in de halve finale van het bekertoernooi.
Volledig scherm
Apollo 8, hier op de foto na de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport van vorig jaar. Ondanks het verlies was deze wedstrijd een sportief hoogtepunt. Deze woensdagavond treffen de ploegen elkaar weer, nu in de halve finale van het bekertoernooi. © Pedro Sluiter Foto

Apollo 8 uit Borne woensdagavond in halve finale bekertoernooi

BORNE - Eredivisionist Apollo 8 speelt in vijf dagen tweemaal thuis tegen koploper Sliedrecht Sport. De eerste ontmoeting tussen de volleybalsters van Apollo 8 en Sliedrecht Sport  in het tweeluik, woensdagavond, is het meest bijzonder en beladen. In de Bornse sporthal De Veste wordt de halve finale van het bekertoernooi gespeeld. 

Saillant detail: Sliedrecht is de regerend bekerkampioen, de ploeg won die titel door vorig jaar in de finale te winnen van... Apollo 8. Die in Zwolle gespeelde wedstrijd mag gerust het sportieve hoogtepunt van de ploeg worden genoemd, samen met de promotie naar de eredivisie.

Opnieuw lonkt de bekerfinale voor de speelsters van het coachende duo Thijs en Bart Oosting, maar dan moet worden afgerekend met de huidige koploper van de eredivisie. De wedstrijd in de beker begint om 19.30 uur.

Competitie

Zondagmiddag wacht het tweede treffen tegen Sliedrecht in Borne, waar om 14.30 uur de return in de reguliere competitie wordt gespeeld. Eerder dit seizoen was de formatie uit Zuid-Holland in eigen huis met 3-1 de baas. Overigens won Sliedrecht Sport ook de allereerste wedstrijd van dit seizoen. Dat was in de Supercup, met Apollo 8 als verliezende tegenstander.