Volledig scherm
Zwembad De Brug gaat dicht. Avanti Wilskracht verliest daardoor honderden leden. © Lars Smook

Avanti Wilskracht verliest 200 leden door sluiten zwembad De Brug

GLANERBRUG - De zwemafdeling van omnisportvereniging Avanti Wilskracht wordt opgeheven. Daardoor verliest de Glanerbrugse vereniging zo'n 200 leden. Dat meldde voorzitter Frank Soetekouw maandag op de algemene ledenvergadering.

Volgens de voorzitter is het opheffen een direct gevolg van het sluiten van zwembad De Brug met ingang van 1 januari 2018. Daarmee komt na bijna veertig jaar een einde aan zwemmen in verenigingsverband in Glanerbrug. 

Voorkomen

Het bestuur en de vrijwilligers van de afdeling zwemmen hebben de afgelopen maanden gezocht naar mogelijkheden om sluiting van het zwembad te voorkomen, waardoor de afdeling zwemmen het hoofd boven water zou kunnen houden. Volgens Soetekouw is dat niet gelukt en dus is het einde nu definitief in zicht.

Naast het zwemmen in verenigingsverband wordt De Brug ook gebruikt door een groep Glanerbrugse senioren. Ook dit stopt eind december. 

  1. In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    ENSCHEDE/HENGELO - Eerst de longen uit je lijf lopen, daarna flink trappen op de fietspedalen en als afsluiter schaatsen. Dit deden honderden deelnemers zaterdag in en rondom IJsbaan Twente in Enschede, tijdens de tiende editie van Winter Triatlon Twente. Het Nederlands Kampioenschap was voor individuele deelnemers die meededen aan de kwart triatlon, geen dertig maar twintig kilometer schaatsen. Geniet hieronder na aan de hand van prachtige foto's van onze fotograaf Lars Smook.