.
Volledig scherm
. © Orangepictures

Bekerduel vrouwen Ravijn onbeslist

NIJVERDAL – De waterpolosters van Het Ravijn zijn de bekercompetitie begonnen met een gelijkspel tegen ZVL. In Nijverdal werd het 10-10.

De bekercompetitie begint dit seizoen met een poulefase. De tien eredivisionisten zijn verdeeld in twee poules van vijf. Na een halve competitie plaatsen de beste vier teams van elke poule zich voor de kwartfinales. Naast Het Ravijn en ZVL maken ook de nieuwkomers De Ham en PSV en bekerhouder Polar Bears deel uit van poule A.

In de eerste wedstrijd in Nijverdal had ZVL de betere start. Na een kleine anderhalve periode ging de Leidse formatie met 4-1 aan de leiding. Daarna begon de inhaalrace van Het Ravijn. Bij 6-6 halverwege de derde periode was er voor de eerste keer evenwicht en vanaf dat moment ontliepen de ploegen elkaar niet meer. Het Ravijn had bij 8-7 de eerste en enige voorsprong, ZVL ging nog drie keer aan de leiding.

Lot Stertefeld, die vorige week nog rust had gekregen van coach Jan Mensink, bleek in de slotfase van grote waarde voor Het Ravijn. Ze maakte zowel de 9-8 als 10-9 voorsprong van ZVL ongedaan. Het Ravijn had nog de laatste aanval, maar dat leverde geen treffer op.