Henk Boeve in 1992.
Volledig scherm
Henk Boeve in 1992. © Henk Offenberg Twentsche Courant

Bijna etappezege voor Nijverdaller Boeve: 'Is nou eenmaal gebeurd'

helden van toenIn de rubriek ‘Helden van toen’ komen oud-sporters aan het woord die van betekenis zijn geweest voor de regionale sportwereld. Vandaag: oud-wielrenner Henk Boeve (59). De Nijverdaller startte één keer in de Tour de France, waar hij bijna een etappe won.

 1. Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwinning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen
  PREMIUM
  update

  Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwin­ning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen

  Het koste de nodige moeite, maar na vijf sets had Apollo 8 de winst binnen tegen Sudosa-Desto. Daarmee verkleinde het de achterstand op koploper Utrecht tot twee punten. In de lagere competities kroonden de mannen van Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 zich tot kampioen, terwijl de vrouwen van Gemini opnieuw een belangrijke stap richting handhaving zetten.
  Borculo, Weerselo, Eibergen, Lichtenvoorde, Mariaparochie, Borne, Denekamp, Fleringen, Hengelo, Rijssen, Diepenheim, Enschede, Ootmarsum, Geesteren, Tubbergen
 2. Waterpolo: belangrijk puntje mannen Ravijn, overtuigende zege Nijverdalse vrouwen
  PREMIUM

  Waterpolo: belangrijk puntje mannen Ravijn, overtuigen­de zege Nijverdal­se vrouwen

  De mannen van Het Ravijn speelden gelijk tegen AZC en dat puntje kan wel eens goud waard zijn voor het bereiken van de play-offs. De vrouwen van Het Ravijn boekten een gedecideerde zege tegen De Ham, terwijl de mannen van OZ&PC hun titelkansen in de tweede divisie levend hielden door een krappe zege bij ENC Arnhem.
  Borculo, Losser, Nijverdal, Lichtenvoorde, Oldenzaal, Hengelo, Markelo, Vriezenveen, Enschede