Volledig scherm
Met het bekertoernooi in Berlicum neemt Eddy Leppens afscheid van de driebanders van Haarlo. © Johan Wouters / het fotoburo

Biljarters Haarlo gaan op jacht naar de beker

HAARLO - De driebanders van HCR Prinsen gaan als afsluiting van het seizoen vanaf donderdag een poging doen om de nationale beker te winnen. Het toernooi wordt gespeeld in het Beneluxtheater in Berlicum.

De formatie van captain Dinand Prinsen moet eerst de poulefase zien te overleven om vervolgens via de kruisfinales de weg te vinden richting de eindstrijd. In de poule treft Haarlo onder meer landskampioen L&B Ledermode uit Hoeven en Burgman Biljarts uit Bergeijk. 

Prinsen speelt met zijn vertrouwde vijf spelers: Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine, Jelle Pijl en Raymund Swertz. De poulewedstrijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag. Zondag worden de kruisfinales en de finale gespeeld.

Prinsen: ,,Het halen van de kruisfinale geeft geen enkele zekerheid dat we ook de finale gaan halen. Afhankelijk van onze eigen klassering kun je de verliezend finalist om het kampioenschap, STZ Zundert, treffen. Die spelers zijn er natuurlijk op gebrand revanche te nemen.”

Eddy Leppens verdedigt in Berlicum voor de laatste keer de kleuren van de Haarlose formatie. Voor hem maakt Torbjörn Blomdahl na een lange afwezigheid volgend seizoen weer zijn opwachting in de Nederlandse competitie. Hij gaat minimaal vier en maximaal twaalf wedstrijden voor Haarlo spelen.