Volledig scherm
© Getty Images

Bond schorst Olympische bokser uit Almelo tot oktober: ‘Interne zaak’

ALMELO - De Nederlandse Boksbond (NBB) heeft de uit Almelo afkomstige bokser Peter M. geschorst tot 1 oktober. M. stond afgelopen maandag voor de rechter wegens het bedreigen van een ex-vriendin. Het OM eist een werkstraf. Toch is dat niet de reden dat de NBB de Almeloër vanaf 1 juli heeft geschorst. Volgens directeur Peter Bonthuis gaat het om ‘een interne zaak’.

De 31-jarige atleet uit Almelo hoorde maandag een werkstraf van dertig uur tegen hem geëist worden, vanwege het bedreigen van zijn ex-vriendin in 2017. De verdachte ontkende alle aantijgingen. De zaak van afgelopen maandag staat echter los van de schorsing die M. sinds begin deze maand van de bond heeft gekregen. 

Directeur Bonthuis bevestigt dat M. tot 1 oktober niet in actie mag komen, maar wil niet ingaan op het verhaal dat een filmpje met discutabele inhoud de reden is van zijn schorsing: “Het is een interne zaak die we intern oplossen”, laat Bonthuis weten. Ook over de inhoud van de video wil Bonthuis geen uitspraken doen.

 De Almeloër hoopt als bokser mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen in Tokio van 2020. Eind juni kwam hij nog in actie op de Europese Spelen in Minsk. De uitspraak volgt over twee weken.