Volledig scherm
Rik Philips, trainer Borhave. © Marieke Bakker - DTCT

Borhave: doel bereikt, maar dubbel gevoel

BORNE - De handbalsters van Borhave spelen ook volgend seizoen weer in de eredivisie. Niet door zelf twee beslissingsduels te winnen, maar vanwege de terugtrekking van Dalfsen.

De 26-25 nederlaag zaterdag in de eigen kolkende sporthal tegen DSVD hakte er flink in bij Borhave, zowel bij de speelsters als de technische staf. Toch was de selectie volgens trainer Rik Philips klaar voor het beslissende tweeluik tegen Volendam, de kampioen van de nacompetitie in de eerste divisie. Door die duels is een streep gezet. Vanwege de terugtrekking van Dalfsen uit de eredivisie speelt Borhave volgend seizoen opnieuw op het hoogste niveau in Nederland.

Geen volwaardig team 

Een dag voor de eerste ontmoeting tegen Volendam maakte Dalfsen bekend dat de club volgend seizoen geen volwaardig team heeft voor de eredivisie. Dat besluit hing al in de lucht, maar Philips wilde er geen aandacht aan geven. "Na de wedstrijd tegen DSVD hebben we de knop omgezet en ons volledig gericht op Volendam. Ik had er alle vertrouwen in dat het ons zou lukken om die twee wedstrijden te winnen en zo handhaving te bereiken", laat Philips weten na het afhaken van Dalfsen.

Dubbel gevoel

Quote

We hebben ons grote doel bereikt, maar de manier waarop verdient geen schoon­heids­prijs

Rik Philips

De oefenmeester houdt er een dubbel gevoel aan over. "Ik ben blij dat de meiden volgend seizoen weer in de eredivisie spelen. Dat was ons grote doel en dat is gelukt. Alleen de manier waarop verdient geen schoonheidsprijs", aldus Philips, die na drie jaar stopt als trainer van Borhave en plaatsmaakt voor Herman Keppels. De beladen derby tegen DSVD blijkt dus zijn - voorlopig - laatste duel als oefenmeester van de Bornse formatie te zijn geweest. "Een wedstrijd waarin we niet ons beste spel hebben gespeeld."

Ook Foreholte (gedegradeerd) verdwijnt uit de eredivisie. Voorwaarts Twello (de nummer 2 van de eerste divisie) en Volendam komen ervoor terug.