Volledig scherm
De Bornsche Matenloop. © Annina Romita

Bornsche Matenloop beleeft fraaie eerste editie

BORNE – De Twentse hardloopkalender is een wedstrijd rijker. In de Bornse nieuwbouwwijk de Bornsche Maten werd de eerste editie van de gelijknamige loop georganiseerd. Nijverdaller Nick Zwienenberg won.

Met bijna driehonderd voorinschrijvingen was de eerste editie van de Bornsche Matenloop op voorhand al geslaagd. Op de wedstrijddag zelf kwamen daar nog een kleine honderd nainschrijvingen bij, waardoor bijna vierhonderd atleten van start gingen onder warme omstandigheden.

“Toen we verhuisden naar de Bornsche Maten viel me op hoeveel mensen hier hardlopen,” vertelt initiatiefneemster Ingrid Prigge. Ze nam contact op met de wijkraad en al snel stond een team in de steigers dat de loop binnen een jaar neerzette. “Lopers van buiten waren vooral verrast over de afwisseling in het parcours.” Want een simpel stratenparcours was het allerminst: het buitengebied werd opgezocht, maar ook gravelpaden en heuveltjes, waardoor de loop het karakter van een semi-cross kreeg.

Nick Zwienenberg won de tien kilometer in een knappe tijd van 34:16. De Nijverdaller bleef daarmee Steven Mengels uit Enschede anderhalve minuut voor, 35:54. Een minuut daarachter kwam Onno Poorterman uit Nijverdal als derde binnen in 36:57. Snelste vrouw werd Marieka op den Dries uit Hellendoorn, die 45:11 noteerde en daarmee tien tellen voorsprong had op Rose Headley. Die was daarmee de snelste Bornse deelneemster.