Mirjam Pol in etappe 11 van de Dakar Rally 2022
Volledig scherm
Mirjam Pol in etappe 11 van de Dakar Rally 2022 © ©FOTOP

Bornse motorcoureur Pol is in elfde etappe Dakar Rally in gevecht, vooral met zichzelf

DAKAR RALLY - De Bornse motorcoureur Mirjam Pol had het donderdag, tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally, zwaar. Het was een gevecht, laat ze weten, vooral een gevecht met zichzelf. 

 1. Uitslagen en verslagen handbal: DSVD onderuit tegen landskampioen, Stevo blijft op titelkoers
  PREMIUM

  Uitslagen en verslagen handbal: DSVD onderuit tegen landskampi­oen, Stevo blijft op titelkoers

  Handbal - DSVD kwam er zaterdagavond niet aan te pas tegen de landskampioen uit Venlo. De ploeg van trainer Jan Majoor verloor in eigen huis met 27-41. In de hoofdklasse boekte Stevo een zege bij het tweede team van De Tukkers (27-35). De ploeg uit Geesteren blijft daardoor aan kop en koestert een voorsprong van twee punten op concurrent Dalfsen.
  Deurningen, Glanerbrug, Zenderen, Hengevelde, Borne, Bornerbroek, Oldenzaal, Hengelo, Bentelo, Langeveen, Albergen, Geesteren, Overdinkel, Rossum, Zieuwent
 1. Tafeltennis: Thijs Smit uit Enschede is na 10 jaar terug op het NK voor A-spelers: ‘hier mag ik heel trots op zijn’
  PREMIUM

  Tafelten­nis: Thijs Smit uit Enschede is na 10 jaar terug op het NK voor A-spe­lers: ‘hier mag ik heel trots op zijn’

  Het is een bewogen jaar voor Thijs Smit. De directeur van basisschool Liduina begon een tweede carrière met een eigen bedrijf in teambuilding en vitaliteit en op sportief gebied verruilde hij ‘zijn’ Entac voor Hercules in Terborg. Die veranderingen gaven hem zoveel energie en motivatie dat hij zich prompt plaatste voor het NK, komende zaterdag in Zwolle.
  Enschede
 2. Waterpolo: Nuttige zege mannen Ravijn, OZ&PC mist finale van bekertoernooi
  PREMIUM

  Waterpolo: Nuttige zege mannen Ravijn, OZ&PC mist finale van bekertoer­nooi

  Een gehavend Ravijn boekte een noodzakelijke zege tegen PSV, waardoor de Nijverdalse mannen het berieken van de play-offs nog altijd in eigen hand hebben. OZ&PC is er niet in geslaagd voor de tweede keer de finale van de man meercup te bereiken. De Oldenzaalse mannen verloren in de halve eindstrijd van Swol 1894, dat een divisie hoger speelt.
  Borculo, Losser, Nijverdal, Lichtenvoorde, Oldenzaal, Hengelo, Markelo, Vriezenveen, Enschede
 3. Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwinning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen
  PREMIUM
  update

  Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwin­ning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen

  Het koste de nodige moeite, maar na vijf sets had Apollo 8 de winst binnen tegen Sudosa-Desto. Daarmee verkleinde het de achterstand op koploper Utrecht tot twee punten. In de lagere competities kroonden de mannen van Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 zich tot kampioen, terwijl de vrouwen van Gemini opnieuw een belangrijke stap richting handhaving zetten.
  Borculo, Weerselo, Eibergen, Lichtenvoorde, Mariaparochie, Borne, Denekamp, Fleringen, Hengelo, Rijssen, Diepenheim, Enschede, Ootmarsum, Geesteren, Tubbergen