Volledig scherm

Bos voor derde maal naar Olympische Spelen

ROUBAIX – Theo Bos kan zich opmaken voor zijn derde Olympische Spelen. De 32-jarige Hierdenaar overleefde de tweedaagse bike-off in Roubaix, waar een ticket naar Rio te winnen was. Bondscoach René Wolff geeft de ‘veteraan’ een plek in de teamsprint. Voor Hugo Haak waren de druiven zuur, hij viel daarmee buiten de boot.

Een bike-off was nodig voor de bondscoach van de baansprinters om een keuze uit zijn vier renners te maken. Met Bos, die in 2009 afscheid na van het baanrennen maar tijdens de afgelopen jaarwisseling met succes deelnam aan het NK, kreeg de vertrouwde formatie van Wolff er concurrentie bij. Eerder won het team de Europese titel in Zwitserland en veroverde dit jaar nog het zilver op het WK in Londen. Bos kreeg van Wolff de gelegenheid zich te bewijzen.

Testwedstrijden
In Roubaix werd dinsdag en woensdag door vijf renners gestreden om vier tickets naar Rio. In twee dagen tijd werden, in steeds verschillende teamsamenstellingen, acht testwedstrijden gereden. Na afloop bestudeerde Wolff samen met technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU en prestatiemanager Frans van Dijkhoven van NOC*NSF de resultaten.