Volledig scherm
Ilse Pluimers wint DK Oost bij junior-vrouwen. © Roy Schriemer

Boven en Pluimers naar districtstitel in Hellendoorn

Lars Boven is maandag districtskampioen wielrennen bij de junioren in oost geworden. In Hellendoorn reed hij in de slotfase weg uit een kopgroep van drie en soleerde naar de zege. 

De renner uit Reutum kent een goed seizoen met podiumplaatsen in Parijs-Roubaix (derde), de Tour de Pays du Vaud (tweede) en eerder dit weekend de Classique des Alpes (tweede).

Boven staat er zelf ook van te kijken dat hij dit seizoen zo kan domineren en zelfs op internationaal niveau. „Tot nu toe gaat het heel goed. Het gaat natuurlijk niet vanzelf, maar een echte verklaring heb ik er ook niet voor dat het week in week uit zo goed lukt. Ook vandaag voelde ik me weer sterk.”

Pluimers

Bij de junior-vrouwen ging de zege naar Ilse Pluimers, die ook al solo wist te winnen. De renster uit Enter won eerder dit seizoen al de Omloop van Noord-West Overijssel en de Omloop door het Land van Bartje. Ze liet het in Hellendoorn niet op een sprint aankomen.

Bij de beloften eindigde Rick Pluimers uit Enter op een tweede plaats. Robin Lowik uit Vriezenveen won het brons bij de elite.