Volledig scherm
De mannen van Bovo vieren feest na de promotie naar de eerste divisie. © De Hofnar-Bovo

Bovo naar eerste divisie, Wevo loopt promotie mis

volleybalENSCHEDE – De mannen van De Hofnar-Bovo spelen volgend seizoen in de eerste divisie. De Aaltenaren eindigden als eerste in hun promotie- en degradatiepoule. Wevo’70 greep net naast promotie naar de eerste divisie. De Weerselose vrouwen zagen het felbegeerde ticket naar Dash uit Vorden gaan.

Bovo nam het in Horst op tegen Hovoc en CSV Zwolle. Het won beide duels met 2-1. Na het laatste punt tegen CSV barstte de feestvreugde los bij de Aaltenaren. Voor de Bovo was het de tweede promotie op rij. Vorig jaar werd het team nog kampioen in de derde divisie. “Onvoorstelbaar”, sprak trainer Walter Slotboom. “Het team bestaat uit allemaal jongens uit het dorp. Samen hebben we het toch maar mooi geflikt. Ik ben zo ontzettend trots op de jongens.”

Wevo’70

De vrouwen van Wevo’70 reisden af naar Friesland, waar het team van trainer Gerjan Heerkes het opnam tegen Bolsward en Dash. De Weerselose vrouwen, gesteund door een bus vol supporters, hadden een aarzelende start tegen Bolsward, maar kwamen gedurende de eerste set steeds beter in hun spel en wonnen de wedstrijd met 2-1.

Wevo had slechts een half uurtje rust en moest het daarna tegen Dash opnemen. De ploeg uit Vorden was met 2-0 te sterk voor de Twentse vrouwen. Dash won ook de laatste wedstrijd tegen Bolsward met 2-0 en promoveerde daardoor naar de eerste divisie.

Volledig scherm
Wevo'70 werd in Bolsward gesteund door een bus vol supporters, maar greep naast promotie. © Wevo'70

WVC Volley

Ook voor de mannen van WVC Volley stonden er zaterdag promotie- en degradatieduels op het programma. De Wierdenaren zouden het in Nijmegen opnemen tegen Pegasus en Renswouw. Door een gebrek aan spelers moest WVC Volley echter afzeggen. Renswouw promoveerde naar de tweede divisie door het overgebleven pd-duel met 3-1 te winnen van Pegasus.