Brahim Abchir gaat opnieuw aan de slag bij Set-Up'65.
Volledig scherm
Brahim Abchir gaat opnieuw aan de slag bij Set-Up'65. © Marcel ter Bals

Brahim Abchir keert terug bij Set-Up’65

OOTMARSUM – Brahim Abchir is de nieuwe trainer van Springendal Set-Up’65. De Almelose oefenmeester is de opvolger van Tom Engbers, die na één seizoen stopt bij de Ootmarsumse eredivisionist.

Abchir was in het verleden al twee periodes werkzaam in sporthal De Schalm. Onder zijn bewind promoveerde Set-Up’65 naar de eredivisie. Op het hoogste niveau leidde hij de Ootmarsumse vrouwen in 2016 naar de tweede plaats, de beste prestatie in de clubgeschiedenis. In hetzelfde jaar stond Set-Up ook in de bekerfinale. Set-Up verloor destijds van Eurosped.

De laatste periode van Abchir bij Set-Up’65 kwam in januari 2018 tot een einde. De Ootmarsumse vrouwen dreigden de kampioenspoule mis te lopen, waarop Abchir werd vrijgesteld van werkzaamheden. Lesley de Jonge volgde hem op.

Handhaving

Momenteel is Set-Up onder de huidige trainer Tom Engbers nog volop in de race voor handhaving in de eredivisie. In de degradatiepoule ging de eerste wedstrijd tegen Alterno met 3-2 verloren, maar desondanks staat Set-Up nog op de tweede plaats. De Ootmarsumse vrouwen hebben nog drie wedstrijden de kans om zich veilig te spelen.

Naast het hoofdtrainerschap wil Abchir zich ook inzetten voor de rest van de club. ‘Duidelijk is dat zijn uitgebreide kennis, vele jaren ervaring, discipline en gedrevenheid zeer welkom is bij het verder bouwen aan de prestatielijn van de club’, aldus Set-Up in een persbericht.