Bronzen medaille op onderdeel sprint tijdens EK-baanwielrennen voor Jeffrey Hoogland

BERLIJN - Jeffrey Hoogland uit Nijverdal heeft met de Nederlandse mannensprintploeg tijdens het EK-baanwielrennen beslag gelegd op de derde plaats. 

De Nederlandse sprinters pakken brons. Matthijs Buchli (NED), Jefrey Hoogland, , Harrie LLavreysen , Roy van de Berg en Sam Ligtlee.
Volledig scherm
De Nederlandse sprinters pakken brons. Matthijs Buchli (NED), Jefrey Hoogland, , Harrie LLavreysen , Roy van de Berg en Sam Ligtlee. © SCS/Soenar Chamid

In de kwalificatie wist de Nederlandse equipe, met naast Hoogland  Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli Sam Ligtlee en Roy van den Berg zich te ontdoen van Polen. De tijd die gereden werd was niet voldoende voor de finale. Nederland plaatste zich voor de strijd om plaats drie en vier, met Rusland als tegenstander.

Daarin moest Hoogland  nog een gaatje laten, maar Lavreysen verkleinde de marge en Büchli stelde vervolgens eremetaal veilig in een eindtijd van 43.405 tegenover 43.601 van Rusland. Het goud ging naar Frankrijk, dat Duitsland met een verschil van 0,083 wist voor te blijven.